Начин на достава
Доставата се врши преку екстерни курирски служби, единствено и само на адресата дадена при креирање нарачка.

Курирски служби
Доставата се врши преку Еко Логистик Сервис ДООЕЛ Скопје.

Трошоци за достава
За нарачки чија вредност е под 3000 денари, трошокот за достава е 150 денари. За нарачки чија вредност е над 3000 денари, трошокот за достава е бесплатен.

Бесплатна достава
Со креирање на нарачка во износ еднаков или поголем од 3000 денари доставата е бесплатна.

Рок за достава
Рокот за достава е до 5 работни денови. Доставата може да се пролонгира доколку во дадениот рок има неработни денови или доколку ја направите нарачката за време на распродажба.

Важни информации за достава
Испораката се врши од понеделник до петок → 8 – 15ч. на адресата посочена во нарачката. Празници се неработни денови. За таа цел, потребно е да обезбедите лице кое ќе биде присутно за превземање на пратката на адресата која што ја имате приложено. При преземање на пратката потребно е да се потпишете на испратницата која ќе ви ја приложи курирот. Доколку курирот не успее да ве пронајде на посочената адресата, тогаш повторно ќе се обиде телефонски да ве исконтактира на бројот кој го имате оставено при креирањето на нарачката и ќе може да се договорите за нов термин на испорака. Доколку и при вториот обид курирот не успее да ве пронајде тогаш пратката ќе биде вратена кај нас. Трошокот на испорака е обврска на Biana Shoes во првиот обид за достава. Доколку нарачката биде вратена од курирската служба поради неуспешен обид за контактирање на клиентот, а клиентот сака да ја добие истата, трошокот за испорака е на товар на клиентот.